Jurassic Park

Denne spilleautomaten ble utgitt i 2014, og det er ingen tvil om at det hadde en sammenheng med Jurassic World-filmen, som utkom året etter. Jurassic Park-spillet er basert på den originale dinofilmen med Sam Neil og Laura Dern, og tilbyr massevis av action, selv når vi snakker om en spilleautomat. Ved å integrere 3D gjengitte bilder med en rask handling og dynamisk lyd, så lover denne automaten fra Microgaming å levere det som kalles for “en overlegen spillopplevelse”.

Spillet er tilgjengelig på Flash og Quickfire-plattformer, og hjulene i Jurassic Park er fylt med symboler som er tatt fra filmen av samme navn. Her finner man velociraptorer, brachiosaurus, triceratops, dilophosaurus og Tyrannosaurus rex. Spillerne kan også forvente et utvalg av bonusfunksjoner, inkludert gratisspinn, mystiske multiplikatorer og flere ukonvensjonelle wild-symboler.

243 måter å vinne på

I de senere årene har utviklere sett på forskjellige måter å utvide antall måter spillerne kan vinne på og det har lykkes med stor suksess. I begynnelsen var ideen bare å legge flere og flere gevinstlinjer inn i spillet, noe som ga spillerne flere måter å vinne på, forutsatt at de var villige til å betale for dem. Men en nyere utvikling av dette konseptet, kjent som 243 måters spilleautomaten, har åpnet hundrevis av måter å vinne på hvert eneste spinn. Jurassic Park er en av disse automatene.

En 243 måters-maskin fungerer akkurat som en typisk spilleautomat. Spillere presenteres for en fem-hjuls skjerm, med tre symbolposisjoner som er synlige på hvert hjul. Før hvert spinn må spilleren satse, og kan ofte velge hvilken størrelse det skal være på mynten og hvor mange mynter de ønsker å satse. En ting du ikke blir bedt om, er å velge hvor mange linjer du vil spille. I stedet vil alle mulige vinnerkombinasjoner fra venstre til høyre gi deg litt penger hvis du lander dem hvor som helst på skjermen. Det betyr at det i hovedsak ikke er noen gevinstlinjer å holde styr på, treffer du noe på flere hjul på rad, kan du være sikker på at det vil telle til din fordel.

En helt egen teknologi

Jurassic Park er en av svært få spilleautomater på markedet som benytter seg av det man kaller for parallax-rulleffekter, en teknologi hvorved bakgrunnsbilder beveger seg langsommere enn bildene foran. Denne smarte effekten forstørrer utvilsomt spillerens følelse av å bli tatt med dypt inn i spillet. Legg til at dette spillet er satt til en mørk jungel hvor kameraet beveger seg over skyggefulle blader hvorfra en dinosaur plutselig kan dukke opp. Slyngplanter faller ned fra toppen av skjermen, og uhyggelig musikk er mikset sammen med knitring og fuglekvitring, noe som definitivt øker en forventningsfull stemning.

Hjulene er vertskap for mange av filmens mest minneverdige dinosaurer, blant annet den ondskapsfulle T. rex. Spilleautomaten har i midlertidig også plass til filmens hovedkarakterer: Alan Grant, Ellie Sattler, Ian Malcolm og John Hammond.

La oss gå inn i parken

Hvis du er kjent med andre 5-hjuls spilleautomater, så trenger du ikke noen forklaring på hva du trenger å gjøre. I hovedsak gjør du som du alltid har gjort, og prøver å lande matchende kombinasjoner for å vinne penger. Det du må vite, er at innsatsene går fra 0,30 til 15 mynter og det er mulig å satse totalt 30 mynter per spinn. Den største gevinsten du kan vinne er hele 6 000x din opprinnelige innsats.

I basisspillet bør man holde et godt øye med symbolene av Alan Grant og Ellie Sattler. Disse gir henholdsvis 40 og 35 mynter om du lander fem i en linje. De andre symbolene er mindre verdt, men det oppveies heldigvis av bonusfunksjonene som er med i spillet.

Man bør også se etter T-Rex Alert Mode, som blir aktivert helt tilfeldig. Dette gir seks spinn, med T-Rex ikoner som kommer opp bak hjulene på tredje spinn. Alt i alt kan det bli lagt til hele 35 wild-symboler på hjulene i løpet av disse spinnene, noe som selvsagt kan føre til betydelige utbetalinger.

Alt om gratisspinn

De morsomme funksjonene slutter ikke der. Spillets scatter-symbol kommer i form av mygg i rav, og tre, fire eller fem av disse utløser 12 gratisspinn i tillegg til sjenerøse utbetalinger. Fem på linje gir, for eksempel, hele 300 mynter. Når du lander scatter-symboler, så er det ikke bare et spørsmål om å ta dine gratisspinn og stikke av med dem. Det er faktisk en rekke insentiver tilgjengelig og noen av disse inkluderer hele hjul med wild-symboler, mens andre er wild multiplikatorer og mystery multiplikatorer. Med andre ord, når du lander flere scatter-symboler, så blir spillet virkelig vilt og kan gi deg store gevinster.

Første gang du utløser gratisspinn, vil det være den vanlige T-Rex-funksjonen. Her vil T-Rex symboler bli stablet på alle fem hjul. Hvis du utløser gratisspinn funksjonen 25 ganger eller mer, kan du nyte godt av fordeler som Velociraptor gratisspinn-funksjonen. Denne inkluderer wild multiplikatorer, og her vil gevinstene dine bli multiplisert enten 4x, 5x eller 6x. Vi trenger vel ikke å nevne at det kan bety store premier.